Stomatologie generala

Stomatologie generala

Stomatologia generala este specialiatea ce cuprinde protetica dentara, cariologia si profilaxia dentara. Pentru prevenirea sau depistarea anumitor afectiuni dentare, vizitati medicul specialist in stomatologie generala.

Protetica dentara se ocupa cu refacerea danturii prin lucrari protetice ( proteze dentare, coroane sau punti). Protezele pot fi mobilizate sau mobile, cu sisteme speciale sau scheletate.

Realizam aceste lucrari cu ajutorul materialelor de calitate superioara si a medicilor stomatologi profesionisti

Cariologia se ocupa de tratarea cariilor. Aceste afectiuni reprezista leziunile dintilor ce sunt distructive. Aparitia acestora este din cauza bacteriilor din cavitatea bucala. De retinut faptul ca o dantura sanatoasa nu inseamna imposibilitatea aparitiei cariilor.

Tratarea acestora consta in indepartarea zonei afectate de pe dinte si reconstructia acestuia cu ajutorul materialelor. O prezentarea din timp la medicul stomatolog previne lucrarile avansate asupra cariilor.

Profilaxia dentara consta in toate procedurile de igienizare si curatare a danturii, respectiv detartraje, periaje sau finisare a suprafetelor dentare. Detartrajul si periajul profesionale trebuie efectuate periodic deoarece placa bacteriana si depunerile de tartru duc la pierderea dintilor in viitor.

Controlul stomatologic periodic previne aparitia afectiunilor dentare. Cabinetul nostru dispune de aparatura de ultima generatie si materiale profesionale pentru a va proteja sau repara dantura. Medicii nostri specialisti recomanda consultul de la varsta de 6 ani pentru prevenirea afectiunilor.