Ortodontie

Ortodontia reprezinta corectarea pozitiei dintilor. Aceasta procedura este ideala si necesara pentru a avea un zambet perfect.

Tratament

Corectarea pozitiei dintilor se realizeaza cu ajutorul aparatelor ortodontice (aparatul dentar) ce pot fi fixe sau mobile.

Aparatul dentar mobil este recomandat pentru copii, mai ales datorita faptului ca poate corecta permanent mandibula si dintii. Un avantaj al acestuia e reprezentat de alcatuirea lor din rasini acrilice, ce pot avea diverse culori, acest lucru facandu-le atragatoare pentru copiii mici.

Aparatul de ortodontie fix este recomandat adultilor si consta in lipirea de braket-uri pe dinti si unirea acestora cu un arc de diferite dimensiuni.

Riscurile netratarii

Tratarea si indreptarea dintilor ce au o pozitie incorecta este necesara nu numai din punct de vedere estetic. Dintii inghesuiti sau crescuti stramb provoaca o imposibilitatea de a ii curata adecvat, totodata, din cauza acestira pot aparea si dificultati la mestecare sau vorbire.

Cand trebuie sa vizitez un cabinet stomatologic?

Prima vizita la medicul stomatolog trebuie efectuata la varsta de 6 ani, atunci cand dantura se schimba din cea de lapte in cea permanenta. Sunt multe cauze ce duc la o crestere incorecta a dintilor si de aceea este necesar consultul in faza incipienta a schimbarii dintilor, pentru a se realiza corectarea din timp.